lunes, 10 de junio de 2019

Assetjament


 Aquest escrit tracta d’un tema que ara mateix està d’actualitat i és que l’assetjament és una qüestió que qualsevol persona (no només els xiquets o les dones) pot sofrir. Tot i que n’existixen diferents tipus com ara l’escolar, el sexual, el virtual, etc., els analitzarem tots globalment.
Les xarxes socials hui dia formen un paper fonamental en les nostres vides i, encara que estan començant a aparéixer les campanyes i els missatges d’alerta per a tots els tipus diversos de persones assetjades que corren perill, en tot cas resulten insuficients perquè l’educació cal que aparega en tots els àmbits i, principalment, des de casa.
D’una banda, podem citar els anglicismes com sexting o texting, més relacionats amb unes edats més baixes però, tot i que se’n parle més, cal assenyalar que el problema d’aquestes i de qualsevol classe d’abús que es puga rebre, és que tots se solen ocultar per por o per vergonya. Així, si es tracta d’evitar l’existència d’aquest assumpte, allò necessari és mortrar-ho i parlar-ne.
Per altra banda, sempre destacant la importància de l’educació que s’ha d’impartir, és necessari revisar tot allò referent a les penes legals, ja que la justícia no està adaptada a cada cas i, a més de trobar  càstigs irreals i menors, no està pensada per a educar  i reformar els assetjadors per a evitar-ne nous casos.
 En conclusió, siga com siga, d’aquesta qüestió cal que la societat, amb l’ajuda d’altres elements com el govern o el sistema educatiu, en parle i prenga les mesures més adequades per a trobar una solució al més prompte possible a través de l’educació i no del càstig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario